Design for the high-tech industry
Goed Industrieel Ontwerp top 100 2023
Oktober 2023

Goed Industrieel Ontwerp top 100 2023

De betaalzuilen voor de Kiltunnel, de toltunnel tussen Dordrecht en de Hoeksche Waard, zijn geselecteerd voor de Goed Industrieel Ontwerp top 100 2023. Dit zijn honderd Nederlandse producten die uitblinken op het gebied van innovatie en design.

De betaalzuilen zijn ontwikkeld in samenwerking met BTG Electronics Design, als onderdeel van de omvangrijke renovatie van de Kiltunnel.

Door de gerichte aandacht op gebruiksvriendelijkheid is de doorstroming van het verkeer aanzienlijk verbeterd en passeren weggebruikers de tolpoorten in minder dan 5 seconden.

G100 selectie op de Dutch Design Week
Oktober 2022

G100 selectie op de Dutch Design Week

De elektrische buitenboordmotor S1 van Propel en de Spectrum fluorescentiecamera van Quest zijn geselecteerd voor de G100, de honderd Nederlands best ontworpen producten van de afgelopen twee jaar (voorheen de Erkenning Goed Industrieel Ontwerp).

Beide producten zijn het succesvolle resultaat van een hechte samenwerking met onze opdrachtgevers en een sterke focus op de gebruikers.

De buitenboordmotor van Propel is tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven (van 22 tm 30 oktober) te zien in Hal 3 van het Klokgebouw.

Red Dot Award 2022
Juni 2022

Red Dot Award 2022

De elektrische buitenboordmotor S1 van Propel is onderscheiden met een Red Dot Design Award, een internationale designprijs die sinds 1955 jaarlijks uitgereikt wordt door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Essen.

Het succes van de Propel S1 is een combinatie van de voordelen van een axiale fluxmotor - stil en een groot actieradius - en de sterke focus op eenvoud en gebruiksgemak.

Toelichting van de jury: This outboard motor combines eco-friendly drive technology with a design consistently aimed at optimising the user experience.

Propel elektrische buitenboordmotoren
November 2021

Propel elektrische buitenboordmotoren

Tijdens de METSTRADE is het nieuwe merk Propel geïntroduceerd, gericht op de ontwikkeling van elektrische bootmotoren en onderdeel van de Saietta Electric Drive groep.

Op basis van een platte axiale fluxmotor heeft Propel een binnen- en een buitenboordmotor ontwikkeld. De axiale fluxmotor combineert twee voordelen voor bootbezitters, een laag gewicht en een groot actieradius.

De eenvoud van de elektrische ‘pancake’ motor is vertaald in een robuust en karakteristiek ontwerp met de platte ronde vorm van de motor als uitgangspunt. De bediening is zeer overzichtelijk met een enkele knop en een duidelijk display.

Erkenning Goed Industrieel Ontwerp 2021
Oktober 2021

Erkenning Goed Industrieel Ontwerp 2021

In de categorie 'Professionele producten' is de Digital Fluid Applicator (DFA) van Contiweb onderscheiden met een erkenning Goed Industrieel Ontwerp.

De DFA is onderdeel van het digitale inkjet drukproces. De DFA verhoogt de kwaliteit van het drukwerk door het papier op nauwkeurige wijze opnieuw te bevochtigen. Het ‘plug and play’ principe en de goede toegankelijkheid voor service en onderhoud maken de DFA zeer gebruiksvriendelijk.

De GIO-erkenning is een onderscheiding die het vakmanschap van ontwerper en opdrachtgever bekroont.

Renovatie Kiltunnel
Juni 2021

Renovatie Kiltunnel

De Kiltunnel bij Dordrecht wordt het komende jaar gerenoveerd waarbij ook het tolplein volledig wordt herzien met oog op een betere doorstroming.

Ko:work en BTG Electronics Design hebben de nieuwe klantpanelen ontwikkeld met verschillende betaalsystemen voor het snel en eenvoudig afrekenen van tol. Daarbij heeft gebruiksvriendelijkheid gedurende het hele ontwikkelingsproces centraal gestaan.

Moderne LED-schermen boven de tolstraten geven door middel van eenvoudige pictogrammen duidelijke informatie over de betaalmogelijkheden per tolstraat.

Erkenning Goed Industrieel Ontwerp 2019
Oktober 2019

Erkenning Goed Industrieel Ontwerp 2019

In de categorie 'User Interfaces' is de Creative Grading App van Grass Valley onderscheiden met een erkenning Goed Industrieel Ontwerp.

De Creative Grading App is onderdeel van het Creative Grading Concept van Grass Valley voor de bediening van televisiecamera's. Creatieve vrijheid en volledige controle over de driehonderd parameters is daarbij het uitgangspunt. De Creative Grading App is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen Grass Valley en Ko:work.

De GIO-erkenning is een onderscheiding die het vakmanschap van ontwerper en opdrachtgever bekroont.