Design for the high-tech industry

User interface voor semiconductor equipment

ASM is een internationale toonaangevende toeleverancier van productiemachines voor de halfgeleiderindustrie. De focus ligt daarbij op het deponeren van nanolayers (laagjes van enkele nanometers dikte) op silicium wafers, via processen zoals atoomlaag depositie (Atomic Layer Deposition) en chemische laag opdampen bij lage druk (Low Pressure Chemical Vapor Deposition, kortweg LPCVD). Aan de hand van één van deze machines, de verticale oven A400 DUO, is de user interface voor het LPCVD-proces opnieuw ontworpen.

Het meest complexe onderdeel van de user interface is de recipe editor. Samen met het team van ASM is dit proces stap voor stap overzichtelijk in kaart gebracht in de vorm van wireframes. Een weloverwogen en consistente indeling van de recipe editor draagt in belangrijke mate bij aan de gebruiksvriendelijkheid. Ook kan de gebruiker snel en eenvoudig wisselen tussen verschillende visuele representaties van de recepten voor een goed begrip van de uitwerking van de recepten. En hiermee het uiterst precies controleren van de uitkomsten van deze recepten: nanolayers voor de meest geavanceerde chips voor toepassing in onder meer smartphones, laptops en elektrisch aangedreven auto’s.

Voor de vormgeving van de user interface is de Corporate Identity Design Guide van ASM als uitgangspunt genomen. Dit is onder meer terug te zien in het gekozen kleurenpallet en de detaillering van de speciaal voor deze user interface ontworpen iconen.

Tekst en afbeeldingen met toestemming van ASM | Text and illustrations with permission of ASM

Opdrachtgever
ASM Europe
Diensten
User interface design

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Jan Roelof Kortstra

040 298 24 05

jrkortstra@kowork.nl

User interface voor semiconductor equipmentUser interface voor semiconductor equipmentUser interface voor semiconductor equipment
Vorige project | Volgend project