Design for the high-tech industry

Betaalzuilen en werkplekken voor tolstraten

De Kiltunnel is de toltunnel die Dordrecht en de Hoeksche Waard met elkaar verbindt. Ruim veertig jaar na opening was het tijd voor een grondige renovatie van het tolgebouw, inclusief de tolstraten.

In een vroeg stadium, en in nauwe samenwerking met BTG Electronics, is Ko:work betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe betaalzuilen. Verbetering van de gebruiksvriendelijkheid van de betaalzuilen was een belangrijk uitgangspunt, omdat daarmee ook de doorstroming van het verkeer wordt bevorderd. Per betaalzuil zijn er daarom op drie verschillende hoogtes betaalautomaten voorzien, zodat de betaalautomaten vanuit ieder type voertuig comfortabel te bereiken zijn. Een overzichtelijke user interface maakt een snelle betaling mogelijk met bankpas, telefoon of de vaste-klanten-kaart.

Voor de LED-schermen boven de tolstraten zijn heldere pictogrammen ontworpen die in één oogopslag duidelijkheid geven over de betaalmogelijkheden per tolstraat. Hiermee is de doorstroming van het verkeer aanmerkelijk verbeterd.

In het verlengde van de opdracht zijn ook de werkplekken in de tolcabines en in de calamiteitenruimte door Ko:work ontworpen, waarbij werkplek-ergonomie een centrale rol heeft gespeeld.

Foto's: Mourik en Swarco

www.kiltunnel.nl | www.btg.nl

Opdrachtgever
Wegschap Tunnel Dordtse Kil
Diensten
Product design
User interface design
Prijzen
Goed Industrieel Ontwerp Top 100

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Jan Roelof Kortstra

040 298 24 05

jrkortstra@kowork.nl

Betaalzuilen en werkplekken voor tolstratenBetaalzuilen en werkplekken voor tolstratenBetaalzuilen en werkplekken voor tolstraten
Vorige project |