Industrial design for the high-tech industry
nemaX grijper opnieuw bekroond
April 2018

nemaX grijper opnieuw bekroond

De nemaX grijper van Nemag is voor de tweede keer onderscheiden. De vakjury van Red Dot heeft aan het ontwerp de Red Dot Award 2018 toegekend.

De nemaX is een innovatieve grijper voor ijzererts die minimaal 10% productiever is dan vergelijkbare grijpers. De jury over de nemaX: 'Het product verrast door de luchtig-ogende constructie, waardoor het het product uit één deel lijkt gegoten en wendbaarheid uitstraalt'.

De Red Dot is een internationale erkenning voor uitstekende design-kwaliteit. Eerder ontving het ontwerp al de Innovative Technology Award 2017 van The International Bulk Journal.

User Interface Design seminar 2018
April 2018

User Interface Design seminar 2018

Op 12 april 2018 heeft Jan Roelof Kortstra een drukbezochte lezing gegeven tijdens het vijfde User Interface Design seminar in de Basiliek in Veenendaal.

In de lezing werd benadrukt dat de gebruiksvriendelijkheid van user interfaces aanzienlijk verbeterd, door gebruikers vanaf het begin te betrekken bij het ontwerpproces. De besproken methodes zijn niet ingewikkeld en leveren later in het proces besparingen op. Het effect van deze aanpak zijn user interfaces die goed zijn afgestemd op de verschillende gebruikers. Dit werd geïllustreerd aan de hand van een project voor Grass Valley.

 De presentatie kunt u hier downloaden.

Nemag wint IBJ Award
November 2017

Nemag wint IBJ Award

The International Bulk Journal heeft de Innovative Technology Award 2017 toegekend aan de nieuwe nemaX grijper van Nemag. Ko:work feliciteert Nemag met dit succes.

De nemaX grijper voor ijzererts is lichter dan bestaande grijpers, opent en sluit sneller en bestrijkt een groter oppervlak. Dit resulteert in een toename van de productiviteit van ten minste 10%.

De nemaX is uitgevoerd in de nieuwe huisstijl voor Nemag producten, ontwikkeld in samenwerking met Ko:work.

Voor meer informatie: www.nemag.com

Ko:work wint Red Dot Design Award
April 2016

Ko:work wint Red Dot Design Award

Het ontwerp van de 42 RB Range ontbraammachines voor Timesavers International uit Goes is door de vakjury van Red Dot bekroond met een Red Dot Award 2016.

'De machine maakt indruk door het heldere ontwerp en de duidelijke vorm, die een gevoel van veiligheid en betrouwbaarheid communiceren', aldus de jury.

De Red Dot Award is een internationale prijs voor uitstekende design-kwaliteit. Eerder ontving het ontwerp al een erkenning Goed Industrieel Ontwerp en de Zeeuwse innovatieprijs Emergo.