Industrial design for the high-tech industry
Lezing User Interface Design
Juni 2017

Lezing User Interface Design

Op 1 juni 2017 heeft Jan Roelof Kortstra een drukbezochte lezing gegeven tijdens het User Interface Design seminar, onderdeel van de elektronicavakbeurs Electronics & Applications.

In de lezing werd benadrukt dat de gebruiksvriendelijkheid van user interfaces aanzienlijk verbeterd, door gebruikers vanaf het begin te betrekken bij het ontwerpproces. De besproken methodes zijn niet ingewikkeld en leveren later in het proces besparingen op. Het effect van deze aanpak zijn user interfaces die goed zijn afgestemd op de verschillende gebruikers. Dit werd geïllustreerd aan de hand van een aantal recente voorbeeld projecten.

 De presentatie kunt u hier downloaden.

Ko:work wint Red Dot Design Award 2016
April 2016

Ko:work wint Red Dot Design Award 2016

Het ontwerp van de 42 RB Range ontbraammachines voor Timesavers International uit Goes is door de vakjury van Red Dot bekroond met een Red Dot Award 2016.

'De machine maakt indruk door het heldere ontwerp en de duidelijke vorm, die een gevoel van veiligheid en betrouwbaarheid communiceren', aldus de jury.

De Red Dot Award is een internationale prijs voor uitstekende design-kwaliteit. Eerder ontving het ontwerp al een erkenning Goed Industrieel Ontwerp en de Zeeuwse innovatieprijs Emergo.

User Interface Design seminar
Maart 2016

User Interface Design seminar

Tijdens het vierde FHI User Interface Design seminar in het Evoluon in Eindhoven heeft Jan Roelof Kortstra een druk bezochte lezing gegeven over gebruiksvriendelijkheid.

In de lezing werden eenvoudige methoden toegelicht voor het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van user interfaces voor professioneel gebruik. Deze methoden werden verduidelijkt aan de hand van een case. 

Uit de bezoekerenquête na afloop is de lezing naar voren gekomen als de meest interessante lezing van de dag.

Erkenning Goed Industrieel Ontwerp 2015
Oktober 2015

Erkenning Goed Industrieel Ontwerp 2015

Op initiatief van Ko:work is aan de erkenning Goed Industrieel Ontwerp een nieuwe catagorie toegevoegd: User Interface Design. In deze nieuwe catagorie is de door Ko:work ontworpen touch-screen interface voor de Advanced 4.0 software van Cellro onderscheiden met een erkenning Goed Industrieel Ontwerp.

Met deze user interface worden intelligente robotcellen bestuurd waarmee het verspanende productieproces verregaand geautomatiseerd wordt. De robotcel vormt samen met de metaalbewerkingsmachine een zelfstandig werkende twee-eenheid.